сряда, 24 април 2013 г.

FSMA фондове за предклинично развитие на тирасемтив

Фармакологичната компания „Цитокинетикс” бе почетена с наградата за безвъзмездна помощ от семействата , чийто членове са болни от спинална мускулна атрофия (FSMA) в подкрепа на предклинични изследвания върху мускулната функция в миши модел на спинална мускулна атрофия (SMA). Те  ще се провеждат върху скелетната мускулатура с тропонин активатор, „Тирасемтив”.

„Тирасемтив” е водещо  лекарство от цялостната програма на „Кинетикс”. То подобрява мускулна еластичност, селективно активира бързо скелетната мускулатура. Лекарството е от раздел „комплексни тропонини”, чрез които се увеличава чувствителността към калций, което от своя страна води до повишаване насилата на скелетните мускули в отговор на невроните входа и забавяне на началото и намаляване на степента на мускулната умора .

Целта на този нов метод за лечение, финансиран от предклинични изследвания е да се проучи дали „tirasemtiv” Тирасемтив може да подобри мускулната функция в миши модели на СМA. „Цитокинетикс” ще проучат ефектите от Тирасемтив на мускулите на краката и дихателната мускули, както и на последиците от Тирасемтив за намаляване на умората и подобряване силата на мускулите по време на тренировка.

"Все още съществува необходимостта от нова медицински  терапия, която може да подобри мускулната функция, включително респираторната мускулна функция, при пациенти с СMA," заяви Джил Джареки, Ph.D., директор за проучвания на семействата на членове пострадали от спинална мускулна атрофия. "Ако tirasemtiv може да подобри мускулната функция в миши модели на СMA, тя може да облекчи мускулна слабост при пациенти с СMA и по този начин има възможност да се подобри качеството на живот на пациентите, страдащи от това заболяване." Целта на тази нова финансирана пътека за предклинични изследвания е да се провери дали Тирасемтив може да подобри мускулната функция в миши модели на СMA. Компанията „Цитокинетикс” ще установят влиянието и ефекта от Тирасемтив на мускулите на краката и на дихателната функция на мускулите и на последиците от Тирасемтив за намаляване на умората и подобряване силата на мускулите по време на тренировка.
"За нас е удоволствие да бъдем получател на това безвъзмездно финансиране от семействата на членове болни от спинална мускулна атрофия, която ще ни даде възможност да се проучи потенциалът на Тирасемтив за справяне с някои от незадоволени потребности на тази тежка болест", заяви Джефри Джеспър, ръководител на фармакологичния сектор на „Цитокинетикс”. "Очакваме с нетърпение да работим с Семействата на членове болни от спинална мускулна атрофия, по този важен проект, които могат да ни информират и да ни помогнат за бъдещи планове планове и бъдещи клинични дейности за развитие на Тирасемтив.


Превод: Димитър Петков

Няма коментари:

Публикуване на коментар