понеделник, 24 март 2014 г.

СMA: Междинните резултати изглеждат обещаващи за МНС-новооткритите лекарства

Предварителните резултати от четири бебета във фаза 2 при направеното  проучване на ISIS-SMNRx сочат, че лекарството е добре прието от организмите  им и те могат да удължат времето си на свободно дишане вез вентилация.

Ключови статии:
  • Всички четири СMA-засегнати кърмачетата третирани с доза група 6-милиграма в непрекъсната, фаза 2 проучване на ISIS-SMNRx са живи и не се нуждаят от постоянна вентилация, както на 24 Февруари 2014 г.; Всички са получили трите си планирани дози от експериментално лекарство на ден 1, 15 и 85 от изследването.
  • Isis Pharmaceuticals, която се е развила ISIS-SMNRx в сътрудничество с MDA стипендиант Aдриан Крейнър в ​​Cold Spring Harbor (NY) Laboratory, казва, че тези междинни резултати осигуряват подкрепа за напредването на експеримета във фаза 3 на проучването на ISIS-SMNRx при кърмачета с СMA.

Междинните резултати от фаза 2 на клиничното проучване за тестване на многократни дози от експерименталната лекарството ISIS-SMNRx при кърмачета със спинална мускулна атрофия (СMA) показват, че лекарството е добре прието от организмите на децата и може да удължи свободното им дишане, без вентилатор.

Базираната в Калифорния компания за биотехнологии Isis Pharmaceuticals обяви тези ранни находки от текущо проучване на 21 февруари 2014, съобщение за пресата. Компанията разработила ISIS-SMNRx в сътрудничество с MDA-подкрепени от Адриан Крейнър  в ​​Spring Harbor Laboratory Cold в щата Ню Йорк.
Лекарството е предназначено да промени начина, по който клетките четат генетичните инструкции за протеина на МНС, който е с дефицит при пациенти с СMA, с цел повишаване на нивото на пълнометражен МНС, напълно функционален на МНС.
Без вентилатор за сега могат да преживяват четири бебета
При по-нататъшното изпитване фаза 2, дози от 6 милиграма и 12 милиграма се прилагат в течността около гръбначния мозък в дните 1, 15 и 85 от изследването.
Има четири деца в дозировка на групата на 6-те милиграма, всички от които са били в проучването за повече от шест месеца и са получили всичките им три редовни дози от ISIS-SMNRx. Кърмачетата сега са около 9,6 до 16-месечна възраст, със средна възраст от 12,5 месеца.
И четирите са живи и никое от тях не се нуждае от постоянна помощна вентилация. Едно скорошно проучване на естествената история на кърмачета с СMA установено, че половината от тях са починали или са били пуснати на постоянна вентилация от около 10-месечна възраст, което предполага, че четирите бебета в групата на 6-милиграма, които са достигнали средна възраст от 12,5 месеца без постоянна вентилация се справя по-добре, отколкото естествената история на заболяването им, която щеше да се прогнозира.

"Въпреки че това са междинни резултати от малък брой деца, ние сме окуражени от наблюдението, че всички четири бебета в 6-милиграмната кохорта са все още живи, а не са на постоянна вентилация", каза С. Франк Бенет, старши вицепрезидент на изследвания в Isis. "Тези междинни резултати, са дадени по-рано, предоставят подкрепа за постигане на напредък ISIS-SMNRx във фаза 3 на проучване при деца."

Уеб кастинга е достъпен в мрежата:
На 24 Февруари Isis уебкаст представя и подробности за междинните резултати от фаза 2 , които са на разположение за преиграване. Isis планира да пусне още данни от това проучване на предстоящата среща на Американската академия по неврология през април.

Проучването остава отворено и в него могат да се включат още деца.
Проучването фаза 2 остава отворено за кърмачета със СMA, които са  на възраст 210 дни  или по-млади и отговарят на критериите за изследване. За подробности вижте Проучване за оценка на безопасността и фармакокинетиката на ISIS-SMNRx при кърмачета с СMA  Study to Assess the Safety and Pharmacokinetics of ISIS-SMNRx in Infants with SMA или въведете NCT01839656 в полето за търсене в ClinicalTrials.gov .

Превод: Димитър Петков

Няма коментари:

Публикуване на коментар