вторник, 8 октомври 2013 г.

Специален доклад за нашите подръжници и хората подкрепящите изследванията и проучванията на СМА



20, септември. 2013

След установяване на ново приложени на лекарства,  Фондацията за СМА даде своето одобрение на  лекари и изследователи от Nationwide Children’s Hospital да започнат първа фаза на проучване на системата  AAV9- врху доставени  SMN гени.
Клиничното изследване се очаква да започне в началото на 2014 година и да обхване пациенти от Тип I на СМА, които са на възраст до 9 месеца.
Предишните изследвания от Nationwide Children’s Hospital  на принципала  док. Браян Каспар  показват, че вирусният вектор AAV9 преминава през кръвно-мозъчната бариера. Въз основа на това генът МНС ще бъде доставен, чрез инжектиране пряко в кръвния поток  и в този целият процес ще се състои фаза 1 на експеримента
Водещ на проучването ще бъде неврологът док. Джери Мендел, който е директор на центъра за генетична терапия  на  Nationwide Children’s Hospital . Щедрото финансиране на този изследоватлски процес е направено със съдейстието на фондацията „Лечение на Софи” и фонда FDA.
Вируст AAV9- свместно с гена SMN  ще бъде приложен по различен начин, включително и чрез пряко инжектиране в гръбначно - мозъчната течност.
Тази програма стана възможна благодарение на  „Родители с деца със СМА” и Националния Институт по Неврологични заболявания и Смущения (NINDS).
Док.Каспар отбелязва, „ Ние сме прекалено щастливи да работим и да напредваме едновременно в две направления за лечение на пациенти със СМА.  Ще работим постоянно и неуморно  по тези програми по бърз и безопасен начин. Благодарни сме на всички за подкрепата и еуфорията за лечението на това страшно заболяване.”

Превод: Димитър Петков


Няма коментари:

Публикуване на коментар