неделя, 8 декември 2013 г.

Изследванията на Бач в автономна дискусия за СМА



Д-р Джон Бач (вляво), професор по физикална медицина и рехабилитация и професор по невронауки в UMDNJ-Ню Джърси Медикал Скул, в момента извършва, финансиран от  FSMA проучване, озаглавено "автономна дисфункция в детството при стартирането на спинална мускулна атрофия." Докато вегетативна дисфункция в гръбначната  спинална мускулна атрофия (СMA) на пациентите е била призната в клиничната практика, тя все още не е официално проучвана или оповестена  в литературата. Д-р Бач и FSMA надяват да разширят разбирането на връзката между СMA и вегетативната дисфункция с това проучване.
Според д-р Бач, "около 20% от децата със СМА тип 1 и 2 имат забавяне на сърдечната честота под 60 удара в минута. Понякога забавянето е до под 40 удара в минута и води до загуба на съзнание. "Д-р Бач продължава с обяснението, че в някои случаи деца са починали внезапно, защото сърдечният им ритъм в проценти спадат до нула. Сърдечният ритъм напълно се контролира от "вегетативната нервна система" (ANS), която е разделена на две системи, симпатична и парасимпатиковата. Симпатичната част кара сърцето да се ускори, а парасимпатиковата кара сърцето да се забави. Дисбаланс между двете части може да доведе до сърдечна аритмия (смущение в ритъма на пулса) и може да предизвика сърцето да спре, обяснява Д-р Бач :
"Забавянето, което ние наричаме" брейдикардия ", може да бъде реакция на сърцето породена от"забързване ", наречено още " тахикардия ". По този начин, всичко, което предизвиква  сърдечната честота да се ускори, като треска, слуз, запушване на кръвоносни съдове, или възбуда, е именно симпатична стимулация, която може да предизвика  реактивна брадикардия. Брейдикардии също могат да се появят без тахикардии. В този случай би било от твърде малко симпатична дейност за противодействие на баланс парасимпатиковата стимулация ... Целта на нашето проучване е да се определи симпатиковата-парасимпатиковата баланс на инервация на сърцето, за да ни помогне да разберем това. "
Използването неинвазивно оборудване и методи  за запазване на вариабилност на сърдечната честота и вдишванията, проучването сравнява дейността на (вегетативната нервна система) ANS от 100 пациенти със СMA на АНО от 100 контролирани лица при съвпадение на възраст и пол. Анализ на събраните данни може да помогне за идентифициране на вегетативната дисфункция и определяне на стратегии за лечение. Д-р Бач продължава да проучва СMA пациенти за това изследване в офиса си в Ню Джърси.

За повече информация, моля свържете се с:
John R. Bach, MD
Physical Medicine and Rehabilitation
University of Medicine & Dentistry of New Jersey
90 Bergen Street, DOC 3100
Newark NJ 07103
Practice Phone: 973-972-2802

Превод: Димитър Петков

Няма коментари:

Публикуване на коментар